طريقه عمل الجبن الرومى في المنزل , اسهل طريقة لعمل الجبن الرومى
زوار مدونتنا الغالية شفاء
موعدنا اليوم كما عودناكم مع شئ مميز جدا
شئ يهم الرجال قبل النساء :)
موعدنا اليوم مع اكلات وحلويات جديدة
النهارده معانا
طريقه عمل الجبن الرومى في المنزل
مقادير الجبن الرومى
: كيلو لبن كامل الدسم
-علبة زبادى بلدى
-فلفل اسود حسب طلب
- ثلث كوب ماء مثلج
- ملعقة صغيرة ملح
- عدد 1 بطاطساية مسلوقة و مهروسة
- عدد 2 ملعقة قشطة
الطريقة
:اول حاجة نحضر اللبن و نضعه على النار نغليه و بعد ما يغلى نحط الزبادى و نقلب جامد مرة يمين و مرة شمال بالعكس يعنى لمده خمس دقائق على النار ,و بعد كده نشيل الحله من على النار و نجيب المياه المثلجة و نحط عليها الفلفل و الملح و نقلب كويس قوى و بعد كده نضيفها على اللبن و الزبادى و نقلب جامد علشان مفيش حاجه تكلكع و بعدين نحط البطاطساية المهروسة و بعديها القشطه و نقلب و بعد كده نجيب شاش و نحطها فيه و نعصر جامد علشان المياه و المواد السايله و نتركها 12 ساعة و كل شويه نعصر و بعد 12 ساعه هنجيب شاش تانى نظيف و نحط فيه الجبنه هتكون مسكت عن الاول و نقفل عليها و نضع حاجه تقيله عليها و كل شويه عصر و كل شويه تغير الشاش لحد ما يكونش فيها سوائل و بالهنا و الشفا وبكده نكون قدمنا لكم طريقه عمل الجبن الرومى بسهوله
الى اللقاء فى اكلات اخرى
أزال المؤلف هذا التعليق.
ردحذفأزال المؤلف هذا التعليق.
ردحذف