U3F1ZWV6ZTEwOTY2MjgxNTg0MTQyX0ZyZWU2OTE4NDc4Njg2ODk4

طريقة عمل الكريب باللحمة المفرومة , طريقة عمل الكريب الحلو

طريقة عمل الكريب باللحمة المفرومة , طريقة عمل الكريب الحلو

طريقة عمل الكريب بالفراخ  , طريقة عمل الكريب الحلو , طريقة عمل الكريب بالصور , طريقة عمل الكريب باللحمة المفرومة للشيف الشربينى , طريقة عمل الكريب باللحمة المفرومة لشيف حسن


زوار مدوننا الغالية شفاء 

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته 

كما عودناكم دائما على الجديد 

نقدم لكم اليوم 

طريقة عمل الكريب باللحمة المفرومة 

المقادير 

لاربعه افراد
2 كوب دقيق
نص ملعقه صغيره ملح
معلقه صغيره سكر
2 ملعقه كبيره زيت دره
بيضه حسب المزاج
مقدار ميا تقريبا كوب وربع
او كوب لبن ولازم ع الاقل ربع كوب ماء

الطريقه

نضع المكونات في طبق كبيرمش مسطح طبعا
نضربها ضرب سريع بالمضرب الكهربائي عده مرات لغايه ماتبقى في سمك الطحينه اللي بنشتريها في علب او اقل سيوله
نحضر طاسه تيفال لازم ونضع كبشه ونوزعها في الصينيه المتوسطه الحجم
ونضعها على النار عاليه ونوطي

ولما تستوي هنقلبها على الجنب التاني عشان نسويها حتى تصبح لونها ذهبيا
ونترك الطاسه حتى تبرد او الصينيه ونبدا في عمل الواحده تلو الاخرى وذلك للتحكم في فرد الكريب وهو سائل في الطاسه في نفس السمك


الحشو 

اما للحشو فتختلف ينفع حلو زي الشيكولاته بالموز او الذبده بالسكر او المكسرات
وتنفع بالبرجر السوسيس او البانيه او اللحمه المفرومه او التونه او الجبنه الرومي المبشوره ونضع شرائح طماطم وبصل وفلفل اخضر او حار وكاتشب ومايونيز ومسترده حسب الرغبه

فبعد مانسوي الكريب ونحطها ع جنب وتبرد نرجع نجيب صينيه تيفال اكبر ونضع عليها الكريب بعد منطبقها نصين على بعض او زي مايعجبنا حتى لو تلفت على بعض زي الشاورما او العيش السوري ونحمصها ونحط الخضار والكاتشب والمايونيز والمسترده
ونلفها وهي ع النار واول متتحمص نرفعها في طبق للتقديم وبالهناء والشفاء 


طريقة عمل الكريب الحلو


بالمقادير :
3 بيضات 
1 1/2 فنجان حليب
1 فنجان دقيق
3 ملاعق زبدة سائحة
رشة ملح 
لو الحشو حلو نضيف : 1/2 ملعقة سكر و 1/2 ملعقة فانيليا

الطريقة 

نضرب البيض كويس جداا بالمضرب العادي 
ونضيف اليه الحليب والملح ونستمر بالضرب 
وبعديها نضيف الزبدةمع استمرار الضرب وآخر مرحلة الدقيق




ولكن ينضاف بتمهل وعلى دفعات لحد مايتم اضافته كله
وتكون العجينة جهزت قدامنا وحتبقى سايلة والسطح 
كله فقعات 

حندخلها التلاجة لحد ماتختفي الفقعات وتخرج علشان نجهزها
حنجيب مقلاة ونمسحها بنقطة زيت والاحسن بمنديل مطبخ 
وبمعيار الكبشة او المغرفة حنحط في وسط المقلاة 
ونحركها داير مايدور لحد ماتفرش المقلاة كلها
ونسيبها على وجه لحد ماتحمر ونقلبها لتحمر من الوجه الآخر 


الحشو 

ده اختياري وحسب مزاجك تعملي مفروم 

تحشيها انواع جبن وعليها فلفل او بقدونس 
تحبي تحشيها سلطه فواكه البحر اي شئ انت بتحبيه
وكذلك في النوع الحلو ممكن قشطة بالعسل 
او فواكه معاها صوص 
ارجو ان الوصفة تعجبكم انا جربتها وعجبيت اولادي كتير 
انا شفتها في التلفزيون وقلت لازم بعد ما اجرب انزلها لبنات عروس

تعليقات
ليست هناك تعليقات
إرسال تعليق

إرسال تعليق

الاسمبريد إلكترونيرسالة

مساحة إعلانية
مساحة إعلانية

المتابعون

الأرشيف

صحة و رياضةالمزيد

إذا أعجبك محتوى المدونة نتمنى البقاء على تواصل دائم ، فقط قم بإدخال بريدك الإلكتروني للإشتراك في بريد المدونة السريع ليصلك جديد المدونة أولاً بأول ...
عداد زوار
إخترنالكم
مدونة ميجا مال نات أو MEGAMELNET تهتم بطرح العديد من المواضيع المهمة و المفيدة التي يحتاجها كل مدون و او مصمم و كل شخص باحث عما يفيده في احتياجاته لتطوير الويب العربي او البرامج التي يبحث عنها اصحاب مجالات المختصة في جميع التخصصات المختلة هدف الموقع تقديم الخدمات و المساعدات في التطوير و التصميم و كل شئ تقريبا و حظا موفق .
LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
جديد المدونة
غذاء
إنضم لنا
دين ودنيا