طريقة عمل القلقاس
طريقة عمل القلقاس بالخضره ,طريقة عمل القلقاس بحمص الشام , طريقة عمل القلقاس المسلوق , طريقة عمل القلقاس المصري ,طريقة عمل القلقاس للشيف الشربينى , طريقة عمل القلقاس المجمد , طريقة عمل القلقاس بالطماطم ,طريقة عمل القلقاس بالطريقة المصرية
بتكفي 4 اشخاص,
وقت التحضير من ساعة لساعتين,
المقادير
كيلو قلقاس
حزمتين سلق
حزمة كسبرة
نص كيلو لحمة او حسب ما تحبي
3 فصوص ثوم مفروم
3 ملاعق سمن
ملح و فلفل
بهارات
ربع كيلو ليمون
طريقة التحضير
+
ستم سلق اللحمة في ملح و فلفل و بهارات
ثم يقشر القلقاس و يمسح بفوطة ناشفة للتنظيف ثم يقطع مكعبات و يعصر عليه ليمون
يفرم السبق و الكسبرة في الكبة او يدويا
يوضع القلقاس في الشوربة - شوربة اللحمة-- المغلية بعر انتشال اللحم و يشوح الثوم في السمن علي النار في مقلاة ثم يضاف اليه الخضرة المفرومة
تقلب الخضرة في السمن حتي يصبح لونها اسود غامق جدا و تهرس بمعلقة ثم توضع في الشوربة اثناء سلق القلقاس
و تضاف التوابل حسب الدوق و الليمون من ضمن
اعادة اللحمة للقلقاس و بعد التاكد من نضج اللحمة و القلقاس ترفع الحلة من علي النار
يقدم ساخنا
إرسال تعليق