طريقة عمل البسلة بالجزر
طريقة عمل البسلة بالجزر 2013 , خطوات اعداد وطبخ البازلاء , كيفية عمل البازلاء بالجزر , طريقة عمل البسلة باللحمة , طريقة عمل البسلة بالجزر المجمدة ,طريقة عمل البسلة بالجزر واللحمة ,طريقة عمل البسلة المجمدة ,طريقة عمل البسلة بالجزر بالصور, طريقة عمل البسلة بالبشاميل , طريقة عمل البسلة فتكات, طريقة عمل البسلة المطبوخة , طريقة عمل البسلة بالجزر الشيف الشربينى
نقدم لكم اليوم فى مدونتنا
طريقة عمل البسلة بالجزر
المقادير
كيلو بسله
2 جزره مقطعه مكعبات فى حجم البسله
بصله كبيره مبشوره
فلفله خضراء مقطعه مربعات
فلفله حمراء مقطعه مكعبات ( لمحبى الاكل الحار يمكن و ضع الفلفل الحار )
2 ملعقه كبيره صلصه
4 او 5 فصوص ثوم مقطع صغير
2ملعقه زيت
مكعب مرقه ( او صوص اللحم الاستيك )
ملح / فلفل
الطريقه
نجهز البسله و نخرج الحبوب فيصبح عندنا حوالى نصف كيلو من حبوب البسله
نضع عليهم الجزر المربعات و نغسلهم و يترك يصفى ماؤه
نضع الزيت و البسله المجهزه و البصل و الفلفل الاخضر و الاحمرو الثوم
و الفلفل الاسود و قليل جدا من الملح و صوص اللحم او مكعب المرقه على النار الهادئه
و نغطى الوعاء و يترك حتى ينزل ماؤه و تدبل البصله مع التقلب من وقت لاخر حتى تشرب الماء
نضغط على حبه البسله اذا كانت جامده نضع عليها ماء و نتركها حتى تلين ثم نضع الصلصه
( مهم جدا ان نضع الصلصه بعد نضج البسله ) و تترك تغلى و نظبط الملح
تقدم فى أطباق صغيره او حسب الرغبه
يفضل تقديمها سخنه او حسب الرغبة
بالهنا والشفا
إرسال تعليق