طريقه عمل زبادى الفراوله فى البيت بالصور
طريقه عمل زبادى الفراوله فى البيت بالصور
طريقه عمل الزبادى بالفراوله البيتى زى اللى بتتباع فى السوبر ماركت واحسن كمان ممكن يكون اللى بنشتريها من بره عليها الوان صناعيه وليست طبيعيه وانتوا عارفين طبعا زبادى الفراوله طعمها لذيذ ومحبوبه وخاصه عند الاطفال واليكم طريقه عمل زبادى الفراوله بطريقه سهله جدا وغير مكلفه يارب تنال اعجابكم

المكونات
نصف كوب الفراولة
طريقه الاستعمال
تجيبى الفراوله وتزال اوراقها وتغسليها كويس و وتعصريها بالخلاط و نضعيها فى اناء على النار
تغلى على النار لمدة خمس دقائق وتتركيها لتبرد تماما وممكن تحتفظى بها فى الثلاجه لمدة ثلاثة ايام
وعند رفعها من على النار نضعها ببرطمان نظيف وجاف ولا نغلق البرطمان الاعندما تبرد تماما وبعد ما تبرد نغلق البرطمان ونضعة بالثلاجة وقت الاستخدام حضرى الزبادى العاديه بالبيت او اشتريها جاهزة واضيفى لكل كوب بالحجم الصغير ملعقتين فراولة وملعقة سكر
المقادير:كيلو حليب علبة زبادي جهينة او دانوان فرواله التحضير:غليت كيلو حليب وقلبكم يطيب
ردحذفان شاء الله
واستنيت لما بأه سخن يعني حرارة الشاي
لما نشربه سخن بدون مايلسعناالطبخ: وقلبت على الحليب علبة زبادي
جهينة او دانوان
اي نوع
وحطيت الزبادياية على الحليب وخفقت بالمضرب
الكهربائي عشان تتجانس مع كل الحليب
وممكن مضرب سلك
ووممكن في الخلاااااط
وبصراحة انا لجأت اني اخفق بالمضرب
عشان مرة قلبت الزبادي بالمعلقة مع الحليب
مادابتش كويس وفضلت زي ماهيا
لاني سمعت بفضل الله
ان عشان الحليب يبقى زبادي
لااااازم تدوبي الخميرة اللي هيا الزبادياية
فيه كويس جدااااا ولو فضلت قطع مفتفتة فيه عمره ماهيبقى
زبادي
وحطيته في حمام مائي بمية مغلية
يعني ودخلته الفرن لمدة 5 ساعات بسس
بسم الله
جبت كوبين فراولة مقطعة كبييرة
عليهم 2 معلقة كبيرة نشا
و3/4 كوب سكر
وعلبة جيلي فراولة او توت
وكووول دول حطيتهم في كسرولة على الناااار
وقلبت لغاية اما غليوا
وبقوا قطع فراولة طعمها رهييييب بجد
وجبت كوبايات وحطيت في قعرها
معلقة فراولة كبيرة مليانة بضمير
وسيبتها تهدى حرارتها شوية بسس
عشان لو حطيت عليها الحليب اللي مقلبة فيه الزبادي
الفراولة هتأثر بلونها على الحليب اللي متقلب فيه زبادي
وهيبقى شكلها ساعة التقديم مش حلو
وبعدين صبيت الزبادي
( قصدي اللي هيبقى زبادي ان شاء الله )
على الفراولة وماشاء الله والله كيلو حليب
عمل 10 كوبايات زبادي بيتي بالفراااولة اللذيذة
والكوباية مليانة فراولة من تحت
بفضل الله
وبعدها برده رصيت كوبايات الزبادي بالفراولة
في صينية فيها مية مغلية
ودخلتها الفرن 5 ساعات
وطبعا الفرن مطفي بس دخلت الصينية الفرن
عشان الزبادي محتاج مكان دافي مقفول
بسس لاااازم المية المغلية توصل لبعد مستوى الفراولة
في الكوبايات
لان لو المية من تحت الكوبايات بسس
الزبادي اللي في الكوبايات مش هيوصله
المية المغلية اللي هيا اساسية
عشان الحليب يجمد ويبقى زبادي
وطبعا لو بتعملي الزبادي في البرد
ولقيتي المية اللي حوالين الزبادي بردت
بدليها مرة واحدة بسسسس
وحطي بدلها مية مغلية
ان شاء الله
وبعد خمس ساعات في الفرن مع الاستجمام في الحمام المائي الساخن
وبعد كتيييير من الانتظار والترقب
بصيت للزبادي بالفراولة وطلعته من الفرن
ودي كانت النتيجة الوش عليه القشطة
وينادني لكي آآآكله